Лікуємо безкоштовно діток, які втратили батьків чи одного з батьків на війні. Та усіх військових, які повернулися з передової та які захищають Україну.

Наш блог

Особливості лікування молочних зубів
«Особливості лікування молочних зубів»
Як правило, перші зуби у дітей з'являються ще до досягнення однорічного віку. А в 3 роки дитина вже має повний комплект молочних зубів (їх повинно бути 20). З огляду на структуру молочних зубів і дитячу анатомію, лікування малюків має свої особливості. Сполучна тканина більш пухка, а емаль тимчасових зубів тонше, тому вони більш схильні до впливу зовнішнього середовища і бактерій.

Лікування зубів дітей в рік

При першому прорізуванні зубів часто припухають ясна, і навіть може підвищитися температура. Діти відчувають стрес і дискомфорт. У цьому випадку лікар стоматолог може призначити гелі та препарати для пом'якшення больових відчуттів. Також важливо вибрати відповідні гігієнічні засоби (спеціальну зубну пасту, напальчники, щітку).

Лікування зубів дитини в 2 роки

У два роки у малюків прорізується більшість молочних зубів. Саме в цьому віці, у дітей часто з'являються перші ознаки карієсу. Щоб зупинити його поширення, на початкових стадіях хвороби на зуби наносяться різні препарати з вмістом нітрату срібла. З цією ж метою може проводитися фторування зубів.

Лікування зубів дитини в 3 роки

До трьох років у дитини зазвичай прорізуються всі молочні зуби. В цей же час часто виникає тяга до солодких напоїв і їжі. Тому не рідкістю є каріозні ураження зубів. У такому віці лікування карієсу тимчасових зубів проводиться легким способом - без застосування бормашини. Часто проводиться герметизація фісур (бороздок на жувальних зубах).

Лікування молочних зубів в 4 і 5 років

При відсутності своєчасного лікування, у 4-5 річної дитини зростає ризик виникнення пульпіту. Тут дуже важливо зберегти кореневу частину пульпи. Зазвичай в таких випадках лікарі проводять часткове видалення. Але в запущених випадках проводиться видалення всього зуба, а це вкрай небажано. Ідеально, коли до 5 років у дітей зберігаються всі молочні зуби.

Важливо! До 5-6 років малюкам складно самостійно проводити якісну гігієну. І не завжди проблеми з зубами в ці роки супроводжуються сильними больовими відчуттями. Тому важливо, щоб батьки:
  1. Регулярно водили дитину на огляд до стоматолога (один раз в 4-6 місяців);
  2. Самостійно слідкували за гігієною порожнини рота;
  3. Правильно збалансовували раціон харчування;
  4. У разі виникнення на зубах потемніння емалі або чорних плям, негайно зверталися до фахівця.
Розкажіть про це друзям:

Інші новини

«Графік роботи на Великодні свята»
Читати далі
«Графік роботи»
Читати далі
«Як проводиться ендодонтичне лікування ?»
Читати далі
«Чому не варто боятися вирівнювання зубів ?»
Читати далі
«Як перестати боятися стоматологічних процедур?»
Читати далі