Лікуємо безкоштовно діток, які втратили батьків чи одного з батьків на війні. Та усіх військових, які повернулися з передової та які захищають Україну.

Наш блог

Про ціни
«Про ціни»

ПРО ЦІНИ.

Чому такі коштовні стоматологічні маніпуляціі.

Інформація для пацієнтів, і тих, хто має початкові знання в економіці.

Переважну кількість наших громадян збурює  ціна у стоматолічних клініках не тільки нашого міста, але й в Україні. До речі і в інших краінах Європи теж саме.

Це обурення цілком зрозуміле, бо воно не відповідає реальним доходам людей.

Але давайте з’ясуємо з чого такі ціни? Чому десь дешевше і чому дуже дорого?

З чого ж складається ціна?

1. Об’єм ручної праці при наданні стоматологічної допомоги складає 95-98% тобто її не можна перекласти на машини, чи лікарські препарати на відміну, наприклад від сімейного лікаря.

Наразі є технології, які замінюють значну частку роботи тільки зубного техніка, але вартість цих систем дуже дорога і не є окупною, тому й ціни на безметалову кераміку душе коштовні.

Це витрати..

2. За складністю і тяжкістю праці лікар  входить до топ 10-ки професій у світі. Не вірите? - погугліть...

Крім того, щоб стати дійсно професіоналом з великої літери, стоматологу, окрім 7,5 років первинної освіти, потрібне ще й щорічне постійне навчання і до виходу на пенсію. А ви про це знали?! А лікар кожного року щонайменше витрачає у сукупності місяць на підвищення кваліфікації і не безкоштовно.

Це витрати..

3. Обладнання. Це не авто!

Стоматолічні установки і те обладнання, яке ви бачите в кабінеті, дуже коштовне. Знаєте чому? Ні?!

Відповідь на це питання у п.1.

Воно теж виробляється не на конвеєрі і не в Україні.

Це дуже великі витрати..!

І вони залежать від класу обладнання. Якщо це преміум класу, то і якість допомоги буде вища, про складові не говоритиму, бо займе багато літер, але один з критеріїв у п.1.

Крім того при калькуляції ціни є така стаття як амортизація основних засобів виробництва, тобто кошти, які закладаються на відновлення обладнання, бо воно має свій термін служби.

Задля забезпечення якості допомоги, нове обладнання завжди вище за ціною ніж попереднє..

І це теж витрати.

 

4. Персонал. Крім лікаря ще вкрай необхідні помічники, один, краще два. Вони це запорука якості бо робота з вашими проблемами у сучасних умовах здійснюється у 4 руки.

Вважаю, що у вас ніколи не виникало питання, чому їх так багато, коли в операційній, крім хірурга є операційна  сестра , асистенти, анестезіолог, анестезистки ...

Але слід усвідомити, що справжня стоматологія це і є операційна, звісно, якщо відокремити минуле сприйняття від вимог сучасності і перш за все що стосується безпеки.

І це є витрати..

5. Матеріали і технології. Ця складова ціни в залежності від виду пломби, зубного протезу, імплантату сягає від 20 до 35% вартості..

6. Безпека санітарно-епідеміологічна.

Не буду все перераховувати, але забезпечення стерильного процесу надання стоматологічної допомоги МАЙЖЕ нічим не відрізняється від аналогічних операційних у загальних лікарнях. З однією різницею, що обсяг одномоментних втручань може бути дещо менший. Але тільки за одне відвідування.

Для забезпечення санепід режиму у стоматологіі з урахуванням великої кількісті інструментів, дезінфікуючих засобів, обладнання та сучасної ситуації з COVID майже втричі зросли витрати.

І це те ж є складовою ціни..

7. Про податки не варто й казати, ми їх всі платимо.

Але коли підвищується мінімальна заробітна плата, то і підвищується ціна на будь яку послугу у нашому бутті..

І це є витрати...

8.  Комунальні послуги. Вважаю, всім відомо що коли у вас є свій бізнес, то ціни для вас на електрику і т.п. будуть більшими.

Так само, як і за оренду..

І це те ж значною мірою складає вартість послуг...

 

Висновок.

1. Якщо вважаєте, що стоматологи гребуть лопатою гроші - ви дуже помиляєтесь. Рентабельність цієї галузі у кращому випадку складає 8-10%.

Великі гроші, які ви сплачуєте, то це гроші, які йдуть на витрати, але не  на прибуток лікаря.

Ціна перш за все - це низка складових витрат.

Витрати спрямовані на те, щоб забезпечити якість. Сумлінний фахівець знає, що добре надана послуга (допомога) розповсюджується у три-п’ять разів менше ніж погана.

 

2. Все вище перераховане складає якість послуги.

Тому, чим досконаліше обладнання, досвід персоналу, технології, що застосовуються, відповідність приміщення санепід нормам, тим вище строк користування послугою, яку ви отримали.

3. Якість в стоматологіі на відміну від інших галузей медицини можна відслідкувати. Один з кінцевих її критерієв - строк служби.

--

 

Розкажіть про це друзям:

Інші новини

«Графік роботи на Великодні свята»
Читати далі
«Графік роботи»
Читати далі
«Як проводиться ендодонтичне лікування ?»
Читати далі
«Чому не варто боятися вирівнювання зубів ?»
Читати далі
«Як перестати боятися стоматологічних процедур?»
Читати далі